1. Rolul unitatilor hoteliere in dezvoltarea produsului turistic.Definirea termenului de hotel.Piata hoteliera in R.Moldova. 2. Ospitalitatea – principiul activitatii intreprinderii hoteliere. Contextul istoric al industriei hoteliere.Nume notorii(personalitai) in activitatea hoteliera nationala si internationala. 3. Caracteristici generale ale serviciilor de cazare.Specificitatea industriei hoteliere. 4. Tipologia hotelelor. Criterii de clasificare.Caracteristica unui hotel chisinauean. 5. Tendinte contemporane in evolutia industriei hoteliere 6. Forme de expluatare a hotelurilor.Hoteluri independente. Exemple de marci din hoteleria nationala. 7. Lanturi hoteliere voluntare.Trasaturi caracteristice. Exemple de marci din hoteleria nationala si internationala. 8. Lanturi hoteliere integrate. Trasaturi caracteristice.Exemple de marci din hoteleria nationala. si internationala. 9. Principii generale de proectare a hotelurilor.Factori de influenta in alegerea amplasamentului. 10. Amenajarile exterioare ale hotelului-elemente de imagine. 11. Structura spatiilor de cazare la hotel. Definirea termenilor :unitate-camera, unitate-globala camera.Valoarea acestora in dependenta de tipul hotelului. 12. Holul principal de intrare in hotel. Functiuni.Mod de organizare. 13. Aplicatii functionale ale hotelului(odihna, munca, animatie, aspecte generale, distractii.) 14. Caracteristica zonelor functionale in cadrul camerei de cazare. 15. Tipurile de camere de cazare utilizate in practica internationala. 16. Spatiile pentru personal si serviciile de etaj in hotel. 17. Circulatiile orizontale si verticale , spatii pentru public 18. Principii de amenajare interioara in hotel. Atribute care contribuie la crearea stilului particular al hotelului. 19. Caracteristici tehnico-functionale ale amenajarilor hoteliere. suprafața(marimea), aranjamentul(amenajamentul),echipamente (mobilier și furnituri de serviciu),decorul. 20. Caracteristicile tehnice ale amenajării localurilor de hotel: acoperirea pardoselii si a peretilor 21. Caracteristicile tehnice ale amenajării localurilor de hotel: Iluminatul(camera de cazare si sala de bae si toaletele). 22. Caracteristicile tehnice ale amenajării localurilor de hotel:mobilierul(holul, camera de cazare, sala de bae). 23. Caracteristicile tehnice ale amenajării localurilor de hotel: specificatile asternuturilor de pat 24. Caracteristicile tehnice ale amenajării localurilor de hotel: echipament suplimentar din cameră(televizorul, minibarul, telefonul). ... 61. Tipuri de tarife in hotelarie.
buna ziua!multumesc mult pentru aceste raspunsuri,trebuia sa caut mai devreme pe aici :-)
11 ani in urmaCurs: Subiecte pentru examen si raspunsuri la Tehnologia operatiunelor hoteliere Profesor: Bulican Adrian