Compozitia chimica a produselor alimentare - AMTAP

CURSCaiet Bazele Merceologiei Profesor Albot Maria

preview iconExtras din document

Produsele alimentare se prezintă sub forma unei game sortimentale foarte întinse, variate şi extrem de complexe în ce priveşte compoziţia chimică, de la produsele ce reprezintă regnul vegetal la cele din regnul animal, de la materii prime neprelucrate (legume, fructe) la produse procesate şi conservate. Dar în această diversitate se observă înrudiri strânse între produse, în limita fiecărei grupe, în ceea ce priveşte structura şi compoziţia lor chimică. Alimentele sunt constituite dintr-un complex de substanţe organice şi anorganice. Acest complex conţine nu numai substanţe necesare organismului uman (substanţe nutritive), ci şi substanţe indiferente, iar în unele cazuri chiar substanţe antinutriţionale şi dăunătoare. ...

Download
alert iconRaporteaza o eroare
0 Comenteaza
+1
Posteaza

Curs: Compozitia chimica a produselor alimentare Universitate: AMTAP